POZEJDON

Društvo za podvodni ribolov

Novice

Rezulati - XXII. mednarodno odprto prvenstvo Nerezin v podvodnem ribolovu

Rezultati2017Nerezine

XXII. ODPRTO MEDNARODNO PRVENSTVO NEREZIN V PODVODNEM LOVU ZA LETO 2017 NEREZINE, 27.5.2017

pdfPropozicije_Nerezine_2017_SLO.pdf

 Pokali za katere se bodo borili podvodni lovci na letošnjem 22. prvenstvu Nerezin v podvodnem ribolovu.

 

XXI. mednarodno odprto prvenstvo Nerezin v podvodnem ribolovu

20160528 1655540

Gospiću trinajsta zmaga, Tadej Špeh najboljši Slovenec.

V soboto, 28. maja 2016 je na hrvaškem otoku Lošinj potekalo tradicionalno, 21. mednarodno odprto prvenstvo Nerezin v podvodnem ribolovu. Tekmovanje v organizaciji DPR Pozejdon Krško in ŠD Škarpina Nerezine je štelo tudi za II. krog Državnega prvenstva Slovenije v podvodnem lovu za leto 2016. I. krog prvenstva je 7.5.2016 organiziralo društvo DVŠ Triton.

Prijavljenih je bilo 20 tekmovalcev iz 5 klubov in 2 držav.

Sirena matične ladje Devin je ob 7.30 uri zjutraj napovedala štart tekmovanja iz Osorja na Cresu. Proti ribolovnim conam med Unijami, Zećo, rtom Tomožina in rtom Koludar se je podalo 13 plovil.

Lepo in toplo vreme je privabilo številne obiskovalce in sponzorje, ki so tekmovanje spremljali z matične ladje Devin.

Šesturni lov se je končal ob 13.30 s predajo ulova na matično ladjo nedaleč od rta Osorja.

Letošnje leto je bil ulov še posebej atraktiven in obilen, tako za tekmovalce, kot za spremljevalno ekipo in publiko na Devinu. Poleg standardnih ugorjev, ki pa tokrat niso prevladovali, so se na žicah utrujenih, a zadovoljnih lovcev znašle kvalitetne bele ribe: šargi, brancini, škarpene, tabinje, orade, pici, ciplji, salpe… Prisotni so z aplavzom nagradili vsakega lovca, ki je predal ulov na krov spremljevalne ladje. Le trije tekmovalci so predali prazne žice.

Uradno tehtanje pod sodniškim očesom Mirana Sokolića, Stojana Jazbeca, Dušana Krajnika in Ferdinanda Zorovića je potrdilo vnovično zmago domačega šampiona Daniela Gospića iz ŠD Škarpina Nerezine, ki je poleg ugorjev, ulovil še šarge, tabinje, škarpine in vrane. Drugouvrščeni Tomislav Orlić iz SRK Rak Martinščica je za svetovnim in evropskim prvakom, domačim favoritom Gospićem zaostal za 15.080 točk, vendar je bila njegova žica vredna občudovanja. Na njej so bili pretežno prekrasni šargi, največji je tehtal kilogram, kar je za današnje čase kapitalna velikost. Tretjeuvrščeni je bil najboljši Slovenec in sicer Tadej Špeh iz društva Porporella, ki je ulovil tudi največjo ribo, tabinjo, težko 2.162 g. Četrto mesto je pripadlo veteranu Dušanu Krajniku iz RPD Piran, peti pa je bil mladi up soorganizatorja tekmovanja DPR Pozejdon Krško, Janko Uršič.

Pritožb na potek tekmovanja in tehtanja ni bilo.

Zvečer so se tekmovalci in njihove spremljevalne ekipe zbrali na večerji v PSK Bučanje, kjer je potekala uradna razglasitev rezultatov in podelitev priznanj zmagovalcem. Prisotni so ob prijetni glasbi uživali ob okusih ta dan ulovljenih rib.

Delegat s strani Slovenske potapljaške zveze je bil Marko Šifrar.

GALERIJA:

REZULTATI - XXI. mednarodno odprto prvenstvo Nerezin v podvodnem ribolovu - Nerezine, 28. 5. 2016

Rezultati2016s

Smučanje Pozejdon

 

img 0180

Zdaj že tradicionalnega smučanja članov DPR Pozejdon se je tokrat udeležilo šest članov.

Uživali smo na prostranih smučiščih Kronplatza na J Tirolskem od 13. do 15. 1. 2012!

Razmere, vzdušje in vse ostalo je bilo vrhunsko!

Kako do dovolilnice za podvodni ribolov na hrvaškem?

 Od letošnjega leta hrvaška društva izdajajo dovolilnice za podvodni ribolov v elektronski obliki. Kupec dovolilnice tako pridobi le identifikacijsko številko s katero lahko v primeru kontrole ribiški inšpektor ali policija preverijo veljavnost dovoljenja.

Da bi pridobili dovolilnico potrebujemo tudi članstvo v enem izmed društev, ki so registrirana pri hrvaški zvezi za športni ribolov na morju ter člansko karto hrvaške zveze za ribolov na morju.

 

Cena dovolilnice ostaja nespremenjena (1 dan 60 kun, 3 dni 150 kun, 7 dni 300 kun, mesečna 700 kun)

Cena članarive v društvo ter hrvaški zvezi za športni ribolov na morju stane 100 kun (50 + 50).